Woody's Woord 

 

In Woody's woord kun je lezen wat er zoal omgaat in het hoofd van een teddybeer. Na 3 jaar de webmaster te zijn geweest van de verbouwingssite vonden de baasjes dat ik een eigen hoekje verdien op de pagina waar ik mijn eigen zegje kan doen.

woody@erni-online.com

01-03-2011
Ze hebben het er maar druk mee hoor, met alles. En dan beloven ze om de site bij te werken - en ze doen het gewoon niet. Nou dan kan ik verklappen dat ze nu bezig zijn om de installatie te upgraden. (Tegenwoordig schijn je alles te kunnen upgraden.) Zal het hier in elk geval van de zomer koeler zijn :)
Ik vind dat ze de site bij moeten werken, wie is het met mij eens????

24-05-2009
Oh spannend, het wordt al echt een huis. Ik zie natuurlijk alleen maar de foto's, dat zijn er wel meer dan op de website staan. Maar het wordt echt tof. Ik vind verhuizen ineens een heel stuk leuker worden en daar heb ik een aantal maandjes opgevouwen in een tafel best voor over. Foto bespaar ik jullie, ongemakkelijk zit het wel. Nog even geduld .. nog even!

30-12-08
Lange tijd heb ik niet geschreven en nu heeft vrouwtje gevraagd of ik alsjeblieft weer de pen op wilde pakken. Nou voor 1 keertje dan maar weer, omdat we verhuisd zijn. Niet alleen de website hoor, nee ook wij zelf. Alles is in een grote container gegaan en even was ik bang dat ik er ook in moest. Als het aan de baas gelegen had ... maar gelukkig heeft vrouwtje daar ook wat over te zeggen. Zij zijn er blij mee, maar ik weet nog niet of logeren wel grappig is. Kattending is ook mee en die blijft angstvallig in mijn buurt. Ik denk maar zo: waar ze zelf willen zitten zal ook voor mij wel goed zijn. Maar katttending is niet zo slim. Ik heb de foto's en folders wel gezien hoor. En ik denk ook echt dat het heel erg mooi gaat worden, maar het duurt nog zo lang. Ik heb al een kamer uitgekozen, welke, dat verklap ik lekker niet. Kijk maar op de plattegrond of je het kan raden, je mag me mailen!

08-05-07
Het is een klein slagveld hier in huis. Ze zijn namelijk een lang weekend weggeweest. Als je je afvraagt waarom dat leidt tot een slagveld ... dat zal ik je verklappen. Ze hebben voor het eerst een culinaire reis geboekt. (Waarom die 2 Bourgondiërs dat niet eerder bedacht hebben, zal ik in het midden laten.) Maar de stap van basic naar culinair was te groot. Dus moest het ook een natuuruitstapje worden. Je raadt het al ... Normaal hebben ze 12 kilo bagage voor 2 personen voor een hele vakantie. Nu hadden ze hutkoffers vol met volgens mij alles wat hier in de kast hoort te hangen en liggen. En toen ze terugkwamen moest er eerst een fotoalbum gemaakt worden. En toen alle dingen inhalen die ze thuis niet hadden gedaan (die vier hele dagen). En zo raadt je het al ... geniet ik nu nog van tassen, toilettassen (ik wist niet eens dat ze die hadden) en stapeltjes was.

05-01-07
Het blijft raar volk. Eerst loopt zij hier zomaar de hele tijd rond, ben ik daar net aan gewend, is zij weg en loopt hij hier rond. Ik begrijp echt niets van het menselijk bestaan. Zou het iets te maken hebben met de kaarten en die rare lichtboom? Ik heb ze horen zeggen dat die dingen dit weekeinde gaan verdwijnen, hopelijk wordt alles dan weer normaal hier. Kan ik gewoon weer ronddolen en mijn ding doen. De enige getuige daarvan is het kattending. En dat is niet zo erg, want ik heb ontdekt dat ze geen kattentaal spreken. Hele verhalen steekt kattending af en ze antwoorden steevast met onzinnige zinnen als: "Ja, je bent lief", "Nee, je krijgt geen eten". Wat ik echt niet snap is dat het kattending het maar steeds blijft proberen. Je zou denken dat ze er op den duur moe van wordt. Misschien is dat wel de reden dat ze zoveel slaapt.

11-11-06
Ik heb zo hard gelachen vannacht! Dat was weliswaar nadat ik mijn oogjes aan het licht had laten wennen en uit mijn slaap gekropen was. Wat er gebeurde? De baas sprong als gebeten door een slang uit bed, het kattending vertrok toen alsof die slang hààr had gebeten. Het vrouwtje wreef eens in haar ogen en vroeg: "Wat ben je in hemelsnaam aan het doen?" Lekkage, lekkage riep baas toen. Ik wist nog niet wat dat nou weer was, totdat er handdoeken werden aangesleept. Lekkage is net zoiets als dat douchen wat die twee doen, maar blijkbaar minder gewenst. Handdoeken waren niet de oplossing, de prullenbak werd omgekeerd en onder het drupje gezet. (Echt waar daar was je niet veel schoner onderuit gekomen.) Nog een doekje erbij tegen het drup, drup, drup en de rust keerde weer. Ik kan je vertellen dat ik nog lang nageglimlacht heb, voordat ik weer in slaap was gevallen.

03-11-06
Woody zegt zucht. (Stoppen ze nou nooit met verbouwen?)

04-09-06
Ik ben ff stiekem naar de PC gekropen. Vrouwtje is namelijk al een paar dagen de hele tijd thuis. Niet zomaar, maar op de slaapkamer waar ik woon. Ik heb dus als een duf beertje stil moeten zitten, ongeacht wat er gebeurde. Pffff dat is vermoeiend. Vrouwtje heeft een spoor van vernieling getrokken van het bed naar de badkamer, maar gelukkig staat die emmer nu niet meer aan mijn voeten. Als ze volgende week weer weg is zal ik een kijken wat ik allemaal gemist heb aan leuks. Gisteravond hoorde ik toffe muziek vanuit het park, maar die hield op toen het hard ging regenen. Het kaatste mooi tussen de huizen achter, daarom hoorde ik het onweer niet komen. Ik schrok me een hoedje (maar moest braaf stilzitten). Ik ga snel want ik hoor baasje thuiskomen, die was naar zijn zus toe. Kan ik best begrijpen want het vrouwtje is niet bijzonder gezellig te noemen. (Ssst)

11-04-06
Ik heb een ingekomen vraag gekregen, wat je nou van beren leren kan. Tja, wat je van beren leren kan; daar weten mensen niet veel van. Maar ik vraag me ook af of mensen er wat aan hebben. Beren weten veel wijze dingen om van te leren, maar weinig daarvan past in het mensenbestaan. Ik ga geen pagina schrijven vol beregoede wijsbegeerten, maar stuur mij een heldere vraag en ik zal hem echt beantwoorden. (Krijg ik misschien weer eens een beetje post, want het is best stilletjes hier in huis.)

13-02-06
Nooit geweten dat je met het kattending zo kan lachen. Ze heeft een nieuw speeltje, namelijk een laserpen. Niet om presentaties mee te geven, maar om achteraan te jagen. Het allerleukste is als het lichtje uit is gegaan, dan zoekt ze nog een minuut of 10! Je ziet haar denken: "Waar is ie miauw?". En jullie raden vast wel wat ik doe als de baasjes er niet zijn .... Het is ook erg leuk als de baasjes het doen, want die laten haar flink rennen. Dat kan ik natuurlijk niet omdat ik niet groot genoeg ben. Maar het is wel fijn, want ze is nu een stuk rustiger overdag. Ik vraag me af of ze moe is of haar krachten spaart voor het spelletje. Ze is tenslotte al een bejaarde dame. Bij poezen telt ieder jaar voor 7, bij beren gelukkig niet want ik loop ook al tegen de dertig. Maar dat leeftijd niet telt laat zij wel zien, ze vraagt er namelijk zelf om en als ze het rinkeltje van de lamp hoort komt ze aangesprint. Voor een muis komt ze niet overeind, maar voor een klein rood lichtpuntje ... Je moet het echt een keer komen zien, dottig.

11-01-06
Ik zweer het je, ze zijn gek. Compleet mesjogge, doorgeslagen, reddeloos verloren. Ze houden midden in de winter voorjaarsschoonmaak. Ramen open, sopje erdoor, bedden keren - de hele santekraam. Tenminste, ze zijn eraan begonnen en hebben het nog niet afgemaakt. Gelukkig hebben ze het raam nog wel dicht gedaan. Ze verdwenen in 1 keer. Iets met auto halen en proefrit. Sindsdien heb ik ze niet echt meer gezien. Ja 's avonds als ze gaan slapen dan wel, maar verder? Volgens mij wonen ze stiekem ergens anders ... En wie gaat hier nu de puinhopen opruimen? Volgens mij hebben ze wel 8 machines was gedraaid die nu allemaal ergens liggen - te liggen. Ik voel me niet geroepen om naast websitebeer ook nog huishoudbeer te gaan worden. Kan iemand even met die twee gaan praten???

20-12-05
Ik heb twee bijzondere baasjes. Hoe die elkaar gevonden hebben is mij een raadsel. Het ene baasje is heerlijk voorspelbaar. Die gaat 's morgens vroeg de deur uit en komt er 's avonds laat weer in. Normaal weet je waar je hem kan vinden 's avonds: voor het raam naar de fictieve wereld. Het andere baasje is een apart verhaal. Die komt en gaat wanneer het haar uitkomt. Denk je net dat je het snapt, verandert het weer. Vaak thuis, nooit thuis, soms thuis. Overdag en 's avonds. Boven, beneden, overal tegelijkertijd of nergens in het bijzonder. Ik stel me dan zo voor dat hij op zijn gemak naar huis liep en die stuiterbal hem per ongeluk geraakt heeft. Dat moet dan wel een paar keer gebeurd zijn, want hij wil nog wel eens verstrooid zijn en niet alles opmerken. Nou wil het toeval dat stuiterballen wel eens terug stuiteren en dat maakt de kans dat hij door (uh voor) haar gevallen is wel wat groter. Toch blijft het voor mij een raadsel. Wie het weet mag het zeggen.

28-11-05
Baasje vind dat ik maar weer eens wat moet schrijven in mijn hoekje. Maar ik heb niet zo veel te zeggen op dit moment. Er gebeurt zo veel in de politiek, bij de nieuwsuitzendingen en hier in huis, dat ik niet weet waar te beginnen. De beer is stil en dat is misschien nu maar even het beste.

04-09-05
Nou tot september dus! Ik heb een boel beleefd, maar dat mogen de baasjes niet weten dus daarover geen woord. Eigenlijk zit ik wel een beetje in mijn maag met dit hoekje. Niet dat ik het niet waardeer, begrijp de beer niet verkeerd. Maar ik ben gewoon niet zo geïnspireerd. Ik ben een beetje ontwerpmoe. Baasje roept dat ik gewoon moet doen wat een beer doet. Maar vinden jullie webkijkers dat wel genoeg? Mijn wereld is - net als ik - een beetje klein. Ik zal een voorbeeld geven ....
De baasjes gaan weer (nog steeds) verbouwen en ik zie het met lede ogen aan. Niet dat ik de potentiële verbetering niet zie, nee dat is het niet. Het is het kattending. Zij moet tijdens de verbouwing bij mij wonen, niet gewoon in huis - nee op mijn kamer. En kattending kennende gaat ze dan op mijn voor haar veel te kleine schoot liggen spinnen. En ik haat spinnen. Vergeet ook die nagels niet waarmee ze me gaat krassen, zucht. Het enige goede krassen is spinnen die opkrassen - weinig kans. Ik hoop dat de verbouwing snel voorbij is dit keer.

04-04-05
Vakantie - tot ....?

Top